Kunstlessen in een ludiek uitgedoste caravan in de Bommelerwaard

Kunst kiezel klei

BRAKEL – Basisschoolleerlingen in vier dorpen in de West-Bommelerwaard krijgen deze week lessen over kunst in een opgepimpte caravan. Het betreft een project in het kader van Kunst Kiezel Klei.

Basisscholen in Brakel, Aalst, Zuilichem en Kerkwijk krijgen bezoek van deelnemers die over kunst vertellen en de kinderen vervolgens aan het werk zetten. De Van Dam van Brakelschool in Brakel beet maandagmiddag het spits af.

Om het allemaal wat spannender te maken, gebruikt de organisatie een kleine caravan die op het schoolplein staat geparkeerd en die van onder tot boven is beplakt met kleurrijke voorstellingen. In kleine groepjes namen kinderen plaats op de bankjes. Kunstenaar Marjolijn Koppelaars legde aan de hand van foto’s het verschil uit tussen figuratieve en abstracte kunst.

In de schoolhal kregen de Brakelse leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 vervolgens schilderdoekjes en acrylverf uitgedeeld om zelf aan de gang te gaan. Alle werkstukjes van de bezochte scholen hangen dit weekend in het voormalige UWV-gebouw aan de Boschstraat 90 in Zaltbommel, het epicentrum van Kunst Kiezel Klei.

De 17e editie van Kunst Kiezel Klei, een Bommelerwaards evenement dat loopt van 2 t/m 10 september heeft naast het scholenproject ook een openatelierroute, discussieavonden en workshops op touw gezet.

 

Beeld: Kunstenaar Marjolijn Koppelaars gaf maandag kunstlessen in een caravan bij de Van Dam van Brakelschool in Brakel. © B Moerman

(artikel: bron Brabants Dagblad)