Voetbalclubs en basisscholen in Brakel onder één dak

Voetbalclubs en scholen4

BRAKEL – Als het aan de Brakelse en Zuilichemse voetbalclubs en aan beide Brakelse basisscholen ligt, huizen ze over een paar jaar samen in een multifunctioneel complex aan de Molenkampsweg.

De vier partijen stelden gezamenlijk een ambitieplan op voor de bouw van een sport- en onderwijsaccommodatie aan de rand van het dorp. Eerder deze zomer stuurden ze hun bidbook naar de gemeente die er positief op reageerde. Eind september besloot het college tot ambtelijke vertegenwoordiging in de projectgroep van schoolbesturen, -personeel en voetbalclubbestuurders.

Meerdere locaties voor het complex passeerden de revue, maar een plek aan de Molenkampsweg, tegenover Landgoed Brakel, heeft duidelijke voorkeur. Daar zou voldoende ruimte zijn voor een gebouw, een sporthal en de vijf gedroomde voetbalvelden. Ook de buitenschoolse opvang, de peuterspeelzaal, de muziekvereniging en het plaatselijke fitnesscentrum lijken belangstelling te hebben voor een plekje in het complex.

Initiatiefnemers hebben elk hun redenen om zich sterk te maken voor de zaak. Voor de scholen is dat onder meer noodzakelijke renovatie van de gebouwen en het teruglopende leerlingenaantal. De voetballers zouden ook moeten renoveren, maar zien tegelijk dat hun huidige vestigingslocaties weinig toekomstperspectief bieden. Het samengaan zou -volgens de partijen- besparingen en andere voordelen opleveren. De komende maanden wordt een haalbaarheidsstudie uitgevoerd.

(Artikel door: Brabants Dagblad. Beeld: Marc Bolsius)